En epok går i graven

Då kom kvällen då jag fick skiljas från mitt Sigma 70-300. Plånboken blev lite tjockare och platsen på kamerahyllan lite rymligare. Hoppas det får ett bra hem...

Bild från hammarö 3-dagars förra året, taget med ovan nämnda objektiv
Bike Racing 
Sigma 70-300 4-5,6 @ 100mm 1/1000 F7,1 ISO400


Bild från arkivet

Under höstens kurser fick deltagarna på min systemkamerakurs uppgiften att ta en bild på valfritt tema. Körde själv på Kärlek och tog en enkel väg... =)
ringar 
Fotot taget med ringar liggande på vikt papper. Blixt bakifrån.


Blev objektiv till sist

Iväg till örebro och denna gång kom jag faktiskt fram. Ett 80-200 2,8L är numera i min kameraväska. Självklart blev det hundlån och test av objektivet, svårt så inåt helvete att få fokus att hamna rätt när Elvis sprang runt överallt och jagade pinnar. Tungt är det också... och fick inte plats i min kameraväska. Tur tomten kom med en ny =)
Elvis galen 
80-200 2,8L @ 1/500 F5,6 ISO1600

Dyrt kameraobjektiv

Hittade ett alternativ till en 2,8 telezoom på blocket och det bar iväg till Örebro för att kolla på härligheten. Det var halt men kunde varit värre. En bit bortanför Karlskoga upptäcker jag en bil med varningsblinkers i fjärran, den kör nog sakta så minskar farten. Upptäcker snart ännu en bil bakom varningsblinkersbilen, saktar farten ytterligare. Tyvärr är jag nu för nära bilen och krocken är ett faktum, hastighet ca 20-30km/h. Vilket jäkla pucko parkerar PÅ körbanan mitt på E18??? Om man fått motorproblem försöker man väl få bort bilen till vägrenen??? Att sätta på varningsblinker och varningstriangen kunde dessutom varit en bra början. Om bilen faktiskt befinner sig på körbanan förutsätter man faktiskt att den rör sig, om än långsamt.

Iallafall, puckot till förare satt förmodligen i bilen med varningsblinkers framför, den insåg väl sitt misstag och valde att smita från olycksplatsen och lämna mig ensam kvar med deras krockade bil. Bara att ringa polisen och skita i kameraobjektivet.

Nu skall vi se om jag  lyckas komma fram till Örebro imorgon och se om objektivet kan vara ett bra köp.

Jobbig modell

Sambons lillsyrras hund säger aldrig nej till att stå modell, tyvärr är inte tålamodet och samarbetet hans starka sida. Manuell blixt och reflexskärm var tanken men reflexskärmen skrotades snart, därav den något mörka skuggsidan.

Annars blev bilden bra. Enbart blixtljus.
Elvis20091212 
1/160 F2,8 ISO100 67mm

/ Marcus "Frolicc" Jonsson


Dålig gårdag

Under gårdagen anlände mina efterlängtade makroringar. Trodde jag fått tag på sådana med AF koppling då säljaren inte sa något om att de var manuella. Men nej då... så nu sitter jag på två manuella uppsättningar och ingen som faktiskt går att använda. Någon som vill köpa?

Sen kom det en snubbe som skulle sälja sitt 80-200 2,8L, äldre varianten. Var småskador på frontlinsen...  Köpa eller inte köpa... det är frågan.

Får se om det blir lite fotande ikväll... nissen på bilden kommer nog över under kvällen, skall testa lite blixtbilder om modellen har tålamod.


elvis porträtt 


Testa, 1 2 3 testa!

Då skall vi se om jag förstår något av bloggandet, lite av ett testinlägg kan man säga. En bild från testandet av kamerabytet från i höstas får hänga med också. Bonzo ställer alltid upp som modell.

Förhoppningsvis kommer det komma upp en hel del bilder och annat smått och gott här i framtiden.


Bonzo @ F4 1/100 ISO400 60mm

RSS 2.0